CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Wednesday, December 8, 2010

Mozaika Unplugged (07. 12.)

Keďže sa koncert CITY WORSHIP presunul o týždeň neskôr, mali sme regulérnu Mozaiku Unplugged, na ktorej však znovu novým a špecifickým spôsobom Boh konal a žehnal! Mali sme naozaj čas plný požehnania.







Miro rozprával príbeh, ktorý napísal Max Lucado o starkom, ktorý mal chalúpku, koňa a syna.
Nemal peniaze a dedinčania mu hovorili, že keby predal svojho nádherného bieleho koňa, tak bude o neho postarané. Starký to však nespravil a o pár dní mu kôň ušiel do lesa. Vidíš to, mal si ho predať, teraz nemáš ani koňa, ani peniaze – reagovali dedinčania. Starký odpovedá – prečo súdite zavčasu? Jediné, čo vieme je, že kôň odišiel do lesa. O pár dní neskôr sa kôň vrátil späť a doniesol so sebou aj celú čriedu koní. Starký ich zavrel do svojej ohrady. Dedinčania sa prišli ospravedlňovať a hovorili mu, aký je teraz bohatý, najbohatší v dedine. Starký im odpovedá – prečo súdite zavčasu? Jediné, čo vieme je, že môj kôň sa vrátil a doniesol so sebou aj čriedu koní. Dedinčania si klepali po čele.Onedlho začal syn starkého krotiť kone. Jeden kôň ho zhodil a syn si dolámal nohu. Dedinčania prišli za starkým a hovoria mu – vidíš to, mal si ty predsa len predať toho koňa, teraz tvoj syn bude invalid.
Starký im odpovedá – prečo súdite zavčasu? Jediné, čo vieme je, že môj syn spadol z koňa a zlomil si nohu. Dedinčania si mysleli, že starký sa zbláznil. O pár dní na to vypukla vojna a všetci chlapci z dediny museli nastúpiť, až na jedného – až na syna starkého, pretože mal zlomenú nohu. Zase prišli dedinčania, nariekali, že im synov vzali do vojny a hovorili starkému, aký je šťastný, že jeho syn ísť nemusel. A starký im odpovedá – prečo súdite zavčasu? Jediné, čo vieme je, že vaši synovia išli do vojny a môj syn zostal doma.

A tu už Miro príbeh nepozná ďalej :))) Môžete sami interaktívne domyslieť pokračovanie, ale myslím, že každý z nás pochopil pointu tohto príbehu o múdrom starčekovi :))))


V skratke sme si povedal príbeh Rút a na základe tohto príbehu Miro hovoril na tému FAKTOR BOŽEJ PRIAZNE.

Božia priazeň je niečo fenomenálne. Buď v nej žiješ, alebo si úplne mimo nej.
Kto by nechcel žiť v Božej priazni, však? :)

Život Rút by sa dal rozdeliť na 3 úsečky.
Prvá úsečka: DO KOPCA
Druhá úsečka: BOD ZLOMU
Tretia úsečka: Z KOPCA DOLE

1. DO KOPCA ... V prvej časti išlo všetko v živote Rút ťažko. Všetko išlo proti nej. Jej muž zomrel, ona nevidí horizont, nevidí budúcnosť. Má len slzy a pády.
Rút v tomto období zasievala milosrdenstvo.

Keď zasievaš, nevidíš hneď výsledok. Možno to vyzerá, že musíš ísť do kopca, predieraš sa.

2. BOD ZLOMU ... V bode, kde sa ostatní vracajú späť do svojej krajiny, Rúť zostáva.(Rút 1,14)
Toto je bod obratu, zmeny, zlomu – rozhodovala sa, čo bude robiť, kam pôjde. Nevidela perspektívu, šliapala do kopca, prišiel kritický moment-rozhodovanie: pôjde ďalej, alebo sa otočí a vráti sa? Mohla sa vrátiť do bezpečnej zóny, k svojim priateľom a známym, alebo byť verná Noemi a veľa riskovať. (Rút 1, 18)

3. DOLE KOPCOM ... Posledné tri kapitoly knihy Rút majú rýchly spád. Rút doteraz iba zasievala a teraz sa na ňu sype požehnanie. To, čo dlhé roky zasievala, bude žať. Teraz by ľudia povedali, že je „dieťa šťasteny“. Pred 10 rokmi by však povedali, že je prekliata.
Tento spád je vzrušujúci, odrazu je na nej Božia priazeň. Jej budúcnosť je vyriešená, všetko sa jej darí, má úspech, jej požehnanie je viditeľné.

3 LEKCIE pre nás:
1.priazeň nie je vždy vidieť
2.priazeň treba zasiať
3.priazeň neprichádza rýchlo



Keď prejdeš jeden kopec, prídu ďalšie. Prebojuješ nejaký úsek cesty a potom znovu prídu vrchy. Znova máš zasievať a vyliezť na nejaký vrch. Potom znovu príde priazeň. A znovu vrchy.
Toto je fantastické dobrodružstvo!
Nechoď za tým druhým najlepším, nevyber si to druhoradé, vyber si to prvoradé, čo Boh pre teba má!

Galatským 6, 9: Neúnavne konajme dobro, lebo ak neochabneme, budeme žať, keď príde čas.

NEVZDÁVAJ SA!


Ak poznáš Ježiša a Ježiš pozná teba, tak si v Božej priazni.

Možno veci vyzerajú zle; ale po čase zistíš, že woow, je to celé úplne inak a je to dobré!

Mozaikáči, buďte verní a vytrvalí, nevzdávajte sa. Božia priazeň za to stojí.
Poďme zasievať, aby sme mali čo žať.
Buďte veľmi požehnaní!

Vidíme sa o týždeň na CITY WORSHIP s KC UNITED!:)

0 komentárov: