CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, February 25, 2011

MU special: CITY WORSHIP s Tretím dňom

Mozaika Unplugged Special vás pozýva na ďalší zo série CITY WORSHIP koncertov! Tentokrát príde kapelka z východu, ktorá nedávno vydala aj svoje nové CD!
Tento večer bude special o to viac, ze MOZAIKA UNPLUGGED oslavuje svoje prvé narodeniny!!! :))))))
Príďte na CITY WORSHIP oslavovať - narodeniny MU a veľkosť Boha, kvôli ktorému sa to všetko deje! :))))
Tešíme sa na Vás v MediaHause, 8. marca o 18:18!

Mozaika Unpluged (22.2.2011)

Všetko má svoj čas, aj začiatok Mozaiky Unplugged :) Tešíme sa, že už ste zaregistrovali aj zmenu času na 18:18 :))









Všetko má svoj čas, niekedy je aj čas čakať. Avšak čakanie na Hospodina nemá byť pasívne, ale aktívne! Vyvýšiť ho svojimi postojmi a myšlienkami, aj napriek tomu, že máme v živote nevyriešené veci a čakáme na ich rozriešenie, je to najlepšie čo môžeme spraviť, vo všetkom je dobré chváliť Hospodina. „Tí, čo očakávajú Hospodina, dostávajú novú silu, vznášajú sa ako orly, bežia, a neslabnú, chodia a neustávajú.“ Izaiáš 40, 31

Chválu Bohu môžeme vzdať aj cez svedectvá a povzbudenia. Ivo, Peťo aj Betka majú dôvod ďakovať Bohu za vyslobodenie a záchranu. Zo závislostí, zlých postojov, z dopravnej nehody, ktorá mala končiť podľa fyzikálnych zákonov inak..Boh sa o nás neustále stará a má nás pod dohľadom. Veriť v Neho a dôverovať Mu sa vždy oplatí!







Peťo svoje slovo nazval KORENE SLOVA.
Príbeh v Matúšovi 13, 3 a ďalej hovorí o rozsievačovi-Bohu, zrne-slove Božom a pôde-našom srdci.
..a keďže nemali koreňa, uschli..
Človek usychá, keď nemá koreň..povedali sme si o dvoch takých "koreňových oblastiach":
1. človek, ktorý nemá koreň v Kristovi – keď ho nemá v Kristovi, tak kde? Každý v niečom žije, v niečom má korene. Ak tvojim koreňom, tvojou silou nie je Ježiš, tak si to ty sám. Si sám sebe zdrojom – nemáš teda dlhé trvanie. Ak sme napojení na Ježiša, On je pre nás nevyčerpateľný zdroj.
Božie kráľovstvo, to je spravodlivosť, pokoj a radosť. Ak ti chýba spravodlivosť, pokoj a radosť, nebuď sám sebe zdrojom. Sprav svojím zdrojom Ježiša.
Každý človek sa narodil s dierou v srdci. Túto dieru musí počas života vyplniť, inak nebude môcť byť skutočne šťastný. Táto diera má tvar Boha.
2. slovo Božie nemá koreň v nás – slovo, ktoré prijmeme v nás nezostáva, nemá koreň. Slovo prináša život. Ak bude v tvojom srdci, tak budeš mať radosť. Kedy sa slovo nezakorení? Keď sa mu človek potom nevenuje. Keď bude Božie slovo tvojou súčasťou, nebudeš mať depresie, cítiť smútok, ale budeš mať život, Boží život, radosť.
Božiemu slovu sa treba venovať denne. Keď to robíš, temnota v tebe začne miznúť, Božie slovo ťa zmení. Keď Boh zmení tvoj život, vtedy sa tvoj život ešte len začne.


Niekedy pochybujeme o Božom slove, o zasľúbeniach a proroctvách, ktoré sme dostali, je nám to cudzie a vzdialené. Božie slovo však platilo keď si bol hore, a platí aj keď si dole. Nenechaj tvoje okolnosti kričať hlasnejšie ako Božie slovo.
Ak strácaš smer, nevieš, kde je sever, zober si kompas. Božie slovo.



Mozaikáči, vidíme sa o týždeň; a s tými, čo sa rozhodli ísť aj na muzikál Zastávka sa vidíme aj v nedeľu :))) SA TEŠÍME!

Wednesday, February 23, 2011

ZASTÁVKA - muzikál (27.2.2011)



Ako sme už niekoľkokrát avizovali, tento semester nás čaká niekoľko zaujímavých eventov spolu s Mozaikou Unplugged a muzikál ZASTÁVKA je jedným z nich. V nedeľu 27.02. 2011 sa chystáme viacerí z Mozaiky Unplugged na tento skvelý dynamický muzikál do Topoľčian. Ak by ste mali záujem pridať sa ku nám, volajte Betke na 0914/210 304, alebo sa vidíme priamo tam; v zbore ACS Topoľčany na ul. Bottu o 17.00! Tešíme sa na spoločný kultúrny zážitok! :))

Saturday, February 19, 2011

Mozaika Unplugged (15. 02. 2011)

Wohooooo začal sa nám nový unpluggedový semester! :)))))
Tešíme sa v ňom na kopec skvelých Mozaika Unplugged večerov a special eventov, a hlavne na vás!










Tento utorok sme začali skvelú sériu na tému VZŤAHY! :) Prvý vzťah, ktorý si Miro vzal na mušku je Vzťah s Bohom. Ešte pred tým však mocné chvály....:))))






Jedno z najkrajších videí, aké na youtube nájdete je odkaz: Milujem ťa, Tvoj Boh. Mrknite sami:
http://www.youtube.com/watch?v=iUOp1PsFTCU
a vždy pamätajte na to, ako veľmi vás Boh miluje! :)

A teraz spomínané Mirove slovo na tému Vzťah k Bohu ako k Otcovi.
Vzťah s Bohom je ten najelementárnejší vzťah aký máme. Všetky vzťahy sú závislé na tom, aký máš vzťah s Bohom.Môžeme mať vzťah k Bohu ako k Otcovi, Synovi a Duchu Svätému. Máš takýto "3D vzťah" s Bohom?:)
Je dôležité poznať Boha ako svojho Otca.
Ježiš veľa hovoril o Otcovi a všetko to, čo robil, ho naučil Otec. Ježiš svojimi skutkami odkrýva Božie otcovské srdce.
Každý z nás má okuliare na Boha-Otca, a to nášho skutočného pozemského otca. Prirodzene uvažujeme o Bohu-Otcovi ako o svojom pozemskom otcovi. Avšak dokonalý pozemský otec neexistuje..


Môžeme rozlíšiť tri druhy pozemských otcov:
Tvrdý otec – neprístupný, neprejavuje lásku, niekedy je až agresívny, jeho srdce je zatvrdnuté. Takto opisuje svojho otca asi tretina mladých ľudí. Následok je, že sa mu vyhýbaš, neotvoríš sa, alebo to skúšaš, ale po sklamaní, či zranení si prestal. Extrémom je fyzické a sexuálne zneužívanie, ktorého následkom je odpor a nenávisť voči otcovi. Takto potom vidíš aj Boha-Otca. Zdá sa ti, že Boh má len kruté úmysly, život s ním sú len samé nevýhody, obmedzenia, nedôveruješ mu, necítiš jeho objatie.

Neprítomný otec – vzdialený, neexistujúci, neživý. Stáva sa, že otec zomrie skôr, ako si s ním stihne dieťa vybudovať vzťah, alebo je dlhodobo mimo domova, alebo rozdelenie mohol spôsobiť rozvod. V takýchto prípadoch z toho plynie jedno – otec pre teba v podstate neexistuje, keď ho potrebuješ, nemáš ho. Otec ti chýba. Následkom toho máš tendenciu nahrádzať ho iným vzťahom. Ale akékoľvek náhrady nie sú otec, nedokážu naplniť tvoje očakávania. Cítiš sa sám. Vtedy vidíš Boha-Otca ako vzdialeného, ktorý tu pre teba nie je, alebo sa na neho nezdravo naviažeš.

Mäkký otec – povoľný, nezásadový, vo všetkom ti vyhovel, no zlyhal ako otec, nenaučil ťa životu. Za tvoje problémy nebol schopný bojovať. Na jednej strane si si s ním rozumel, na druhej strane ti chýbala jeho výchova. Od Boha-Otca očakávaš, že ti vyjde v ústrety, pochopí ťa, nevieš si predstaviť, že by ťa potrestal a bol prísny.

Ale aký je Boh naozaj?
1. Otec, ktorý ťa miluje! Je to písané všade v Biblii. V Izaiášovi 49,16 Boh hovorí - do dlaní som si ťa vyryl..
2. Otec, ktorý ťa vychováva!
Miluje ťa takého, aký si, ale nechce, aby si zostal taký, aký si!!!

V 1. Jána 3, 1 sa píše: Pozrite, akú veľkú lásku nám daroval Otec, aby sme sa volali Božími deťmi. A nimi sme. Svet nás preto nepozná, lebo nepoznal jeho.

Poď do takéhoto vzťahu s Bohom-Otcom, kde si milovaný a prijatý a záleží mu na tebe tak, že ťa vychováva. S novým semestrom naštartujme vzťah s Bohom ako s Otcom.

Skončili sme piesňou, v ktorej Boh spieva svoje vyznanie pre nás:
"Môj si ty, dieťa mám ťa rád, v mojom náručí môžeš spať, idem pred tebou, ja ťa uzdravím z tvojich rán."



A ako sme spomínali, budeme mať zase aj nejaké tie special eventy na Mozaike Unplugged. Jedným z nich bude CITY WORSHIP s TRETÍM DŇOM!
8. marca o 18:18 ťa čakáme na skvelý koncert chvál v MediaHause! Vezmite si budúci utorok plagáty a plagátiky, spravte reklamu vo svojom okolí a zažime úžasný večer plný chvál a Božej prítomnosti, ktoré budú žehnať aj našemu mestu a ľuďom v ňom!

Monday, February 14, 2011

MOZAIKA UNPLUGGED začína 15.02 o 18.18!

Vaaaa!!! A je to tu! Zacina sa novy semester a s nim aj nova seria stretnuti Mozaiky Unplugged! Tento semester nas caka vela skvelej hudby a slova! Chystame aj dalsi zo serie koncertov City Worship so specialnym hostom TRETI DEN! O vsetkom Vas budeme podrobne informovat v pravy cas.

Zajtra Vas pozyvame na uvodne stretnutie chval a uctievania a odpalenia serie slova o vztahoch! Pozvani ste vsetci!

Tesime sa na Vas 15.02. o 18.18 v Media Hause!