CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, March 17, 2011

Mozaika Unplugged (15.3.2011)

A je to tu! Dlhoočakávaná séria na tému VZŤAHY! ..ešte vás chvíľu natiahnem a predtým, ako vám napíšem, o čom bol "úvod", hodím Vám sem aj zopár fotiek :))











..no dobre..pome nato! :)))

Miro a Marti Tóth


Miro je pastor v kresťanskom centre Mozaika, Marti je už 14 rokov jeho manželka a majú troch totálne odlišných a perfektných synov. On z pastorskej rodiny, ona z pastorskej rodiny. On Košičan, ona Blaváčka. Celý ich príbeh vám neprerozprávam. Spýtajte sa ich. Skvele sa ich počúva a tú ich zaľúbenosť a múdrosť musíte zažiť naživo s nimi v rozhovore, vtedy uznáte, že Miro s Marti majú k tejto téme fakt čo povedať:)


Niečo vám ale o nich predsa napíšem. Viete, čo zaujalo Marti na Mirovi? "Miro bol vždy tam, kde sa niečo dialo." Slúžil, hral na klavíri, spieval, kázal,...bol vpredu, nasadený, aktívny. Marti odkazuje babám: NEBOJTE SA SNÍVAŤ O BOŽÍCH MUŽOCH!

A napadá ma ešte jedna perla od Mira: "Ja som ten typ, ktorému všetko dlho trvá, ale oplatí sa na neho čakať!", povedal na margo toho, že sa dlllllho dlllllho Marti nevyslovil :)))

Miro s Marti, odteraz ich môžeme volať M&M:), hovorili o tom, čo robiť predtým, ako začneš vzťah:

1. BYŤ PRÁZDNY; SLOBODNÝ, ČISTÝ - vnútorne.
Akékoľvek putá máš, prestrihni ich už teraz; ešte kým pôjdeš do vzťahu.
Môžu to byť rôzne závislosti, od nezdravej závislosti na rodičoch až po pornografiu.
Ak chceš mať dobrý, Bohom naplnený vzťah, musíš byť slobodný. Pýtaj sa Boha: na čom mám na sebe pracovať? Určite chceš dobrého partnera. Si ty pripravený byť dobrým partnerom? Nezabúdajte sa modliť za svojich partnerov. Nie za konkrétne osoby, ale partnera, ktorého budete mať. Vyprosujte si ho.
Ďalšou vecou je - ak nie si šťastný bez partnera, nebudeš šťastný ani s partnerom. Šťastným ťa robí Boh. Nauč sa byť šťastný v takom stave, v akom si.


Predstav si jeden prázdny a jeden plný pohár. Partneri sa navzájom obohacujú, ale keď je jeden z nich prázdny, nemá čo ponúknuť a tak sa druhý podelí a stále sa bude voda iba prelievať, ani jeden nebude spokojný, lebo sa budu v prázdnote striedať, alebo budú stále iba poloprázdni. Z pohárov sa nakoniec voda prelievaním stratí, povylieva a zostanú len dva prázdne, nešťastné poháre.

2. BYŤ PLNÝ - vtedy sa vieme obdariť. Nechaj sa naplniť Ježišom. Až po okraj. Buď naplnený Božou prítomnosťou, Božou láskou. Ak to ti nie je dosť, nebudeš šťastný a spokojný ani v partnerstve.
Ak nedokážeš pustiť Boha do každej oblasti, ako chceš byť vo vzťahu s niekým, koho by si mal pustiť do každej oblasti?
Ak neveríš Bohu, ktorý je dokonalý, ako chceš mať vzťah, v ktorom máš veriť nedokonalému partnerovi? (ak neveríš, vzťah nemá zmysel)
Ak nemiluješ niekoho, kto je plný lásky, ako chceš milovať niekoho, kto ťa občas aj zraní?

Buď plný Božej prítomnosti a lásky, buď vo vzťahu s Ním. Ak toto máš, môžeš ísť do vzťahu.
Ak máš v týchto oblastiach problém, pracuj na tom. Dovoľ, aby Boh bol najprv tvojím najlepším priateľom, dôverníkom, najbližším človekom.
Veriť, otvoriť sa, odovzdať sa, robiť kroky viery - sa naučte najskôr vo vzťahu k Bohu, budete to neskôr potrebovať v manželstve.


3. OBETUJ. Svoje túžby, svoje sny, predstavy. Daj mu to, nechaj mu to. Povedz: nebude to po mojom, ale po Tvojom. Nebude to ako chcem ja, ale ako Ty chceš. Keď Bohu dávaš na oltár, on rozmnoží a vráti späť viac!

A na záver vtip:)
Chlapík na californskom pobreží chytá ryby a chytí zlatú rybičku. Tá je už unavená z troch želaní, tak mu povolí mať aspoň jedno. Chlapík pouvažuje a hovorí: chcem aby si spravila most z Californie až na Hawai, aby som si pohodlne mohol tu nasadnúť do auta a prísť až na Hawai na dovolenku. Rybička sa zahľadí, poškriabe sa za uchom, uvažuje a po chvíli mu hovorí: vieš ale to je fakt veľa betónu a železa a...nechceš radšej niečo iné? Chlapík sa teda znovu zamyslí a po chvíli hovorí rybičke: chcem poznať ženskú myseľ. Prečo koná ako koná, kedy má čo na mysli, čo naozaj chce a čo nie. Rybičke zostane teplo, znovu sa poškriabe za uchom, uvažuje a po chvíli sa pýta chlapíka: a koľko jazdných pruhov si na tom moste chcel? :DDD

Mozaikáči, majte super týždeň a vidíme sa ďalší utorok o 18:18!

0 komentárov: