CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Friday, March 25, 2011

Mozaika Unplugged (22.3.2011)

Prvé, čo si pamätám, že Miro povedal je - na čakaní je najťažšie ČAKAŤ. Ale dočkali ste sa, blog je tu, pozerajte fotky, čítajte a buďte požehnaní, nabudúce vás radi znovu/naživo uvidíme! :)

Samozrejme, nechýbali chvály..










A na začiatok aj trochu smiechu, keď nám chalani zarepovali zopár inzerátov typu: Hľadám si dievča, pekné, múdre, do 40 rokov, značka: úprimnosť. Alebo kúpim koňa :D
No viete...nielen duchovne sa treba nabudiť (chvály), ale aj zatriasť bruchom, zdvihnúť kútiky úst a zlepšiť tak pozornosť je dobré :D (..ak ste o tento úžasný zážitok prišli..a budete veľmi chcieť..existuje video..pouvažujeme nad jeho zverejnením..či?:)))


No a k téme teda. Na čakaní je najťažšie čakať..čakať na toho pravého, čakať do manželstva..ale OPLATÍ SA.
Poznáte príbeh Amona a Tamar? Môžte si ho prečítať v 2. Samuelovej, 13. Je to dosť hororová story, kedy sa Amon nechal uniesť svojim chtíčom, znásilnil svoju sestru Tamar, do ktorej sa predtým pomaly zaľuboval. Potom sa mu však zhnusila, znenávidel ju a nakoniec ho jeho vlastný brat zavraždil. Jedna túžba, ktorá prešla do hriechu mala za následok veľa zla, 3 zničené životy..
Nejde nám o žiadne zastrašovanie, pointa je v tom, že tam, kde má Boh pre nás niečo krásne, tam má diabol falzifikát.
Boh dáva lásku, diabol dáva paródiu lásky (smilstvo, cudzoložstvo).
Boh dáva niečo, čo uzdravuje a napĺňa potreby, diabol dáva to, čo ubližuje a zraňuje.

ČAKAJ NA TOHO PRAVÉHO. Neboj sa, keď naozaj budeš čakať, spoznáš, že je to fakt ten pravý.
Marti hovorila o tom, že hlavne baby často "filtrujú" chalanov, posudzujú ich a hodnotia. Spomínate si na biblické nesúď, aby si nebol súdený? Baby, treba prestať stále selektovať a hľadať. Väčšinou je to tak, že keď s tým prestaneme, vtedy príde ten pravý.


Miro hovoril o 2 postupoch, ktoré chalani uplatňujú:
ZBOJNÍK. Dostáva sa do hradu nelegálnym spôsobom; chce olúpiť, zobrať si korisť a odísť (teda nechať ženu olúpenú)
DOBYVATEĽ. Oblieha hrad, ale čaká, kým sa hrad nepoddá a nespustí most.
Chalani, buďte dobyvatelia, nie zbojníci!

Ako teda mám zistiť, že TENTO človek je pre mňa?
Predstavte si nejakú rúru a na nej tri ventily...Postupne budete tie ventily uvoľňovať. Sú to duchovný, duševný a telesný ventil.

1.(duchovný ventil) Potrebuješ vedieť, že je to Božia vôľa. Jednoducho vieš, že VIEŠ, že vieš...že tento človek je pre teba DAR.
Tu je dôležité poznamenať, že ČAS robí veľa. (aj vás to slovíčko tak irituje?:D..ale čo si budeme, je to pravda..) Hľadanie a rozpoznanie Božej vôle chce proste čas. Treba to nechať utriasť,uležať..a po ČASE vieš, že VIEŠ, že vieš...
A často sa stáva, že niekde je láska, ale spí. Je dobré nájsť tú správnu osobu aj v správny čas. Nehrň sa, rozpoznávaj správny čas.

2.(duševný ventil) Je tam obojstranná láska. Milujete sa. Cítiš viac, ako ku komukoľvek inému na celej planéte. Boh vzbudí v tebe aj v tom druhom cit, ktorý je obojstranný, čistý. Ak je autorom Boh, je to prirodzené, celé je to dobré :)

3.(telesný ventil) Vieš si predstaviť budúcnosť a zostarnutie s týmto človekom.



Miro nám prečítal celý svoj zoznam kvalít, ktoré požadoval od svojej partnerky. Napísal si ho dááávno dááávno, ale možno aj pre nás bude ako dobrá pomôcka :))
DUCHOVNÉ kvality: 1. znovuzrodená (súhra na tejto úrovni je fundamentálna, nevyhnutná) 2. aby sa vo vzťahu s Bohom rozvíjala, 3. povolaná do duchovnej služby (aby mohla spolu s Mirom slúžiť), 4. aby mala modlitebný život.
MENTÁLNE KVALITY: 1. múdra (aby si vybrala Mira:D), 2. mať dobrú pamäť (lebo Miro je zábudlivý:D), 3. mať vzťah k jazykom, 4. vzťah k hudbe, 5. dobrý, zdravý vzťah k peniazom, 6. aby rozumela ľuďom.
Ďalej si mali byť kultúrne blízki, mať rovnaké zázemie (Miro a Marti sú obaja z kresťanských a pastorských rodín), vekovo blízki, a aj na výzore predsa záleží - Mirova poznámka: v spálni máme predsa nadrozmernú fotku Martinej hlavy :))))


Marti už nehovorila o svojom zozname zoširoka, povedala iba jeden bod, o ktorom je presvedčená že je najdôležitejší a odporúča ho aj nám:
ABY MILOVAL PÁNA VIAC AKO TEBA.
Pretože keď to tak bude, bude sa na neho chcieť podobať a páčiť sa mu. A to bude mať za následok to, že nikdy svoju ženu neudrie, nepodvedie..bude ho nasledovať a bude ako on. A to je ten najlepší muž akého si žena môže predstaviť. (a ono to platí samozrejme aj naopak:)


Priatelia, nenechajte si ujsť ani poslednú tému vzťahy od M&M, zaručujem vám smiech aj múdre rady :)
Buďte požehnaní a pre čakateľov veľa trpezlivosti pri čakaní! :)

0 komentárov: